Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

01 nov 2023

Vestre Landsret

Anbringelse for vold og forsøg på grov vold

S-0969-23

Anbringelse i psykiatrisk afdeling for vold mod en retspsykiatrisk sygeplejerske og for forsøg på grov vold ved stik med urtekniv.

Vestre Landsret har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en nu 33-årig mand, der var idømt en foranstaltning, var tiltalt for at have slået en retspsykiatrisk sygeplejerske, da sygeplejersken ville give tiltalte depotmedicin. Manden var desuden tiltalt for at have forsøgt at stikke sygeplejersken flere gange med en 8 cm lang urtekniv. Han ramte ikke, fordi sygeplejersken afværgede knivstikkene.

Tiltalte, der er sindssyg, blev ikke straffet, men dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling uden længstetid. Tiltalte var tidligere idømt behandlingsdomme, og den seneste foranstaltning, der fortsat var gældende, blev som følge af anbringelsesdommen ophævet.

Byretten var kommet til samme resultat i forhold til både skyldsspørgsmålet og sanktionen.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-0969-23, 3. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.