Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

23 mar 2023

Vestre Landsret

Fængsel i 13 år for drab og groft røveri begået i forening med samlever

V.L. S-1914-22

En nu 23-årig kvinde var tiltalt for drab ved i forening med sin daværende samlever over flere timer at have udøvet grov vold mod og afslutningsvist kvalt en mand, som kvinden havde haft en relation til. Kvinden var ligeledes tiltalt for i forening med sin daværende samlever at have begået groft røveri mod den samme mand i forbindelse med voldsudøvelsen.

Tiltalte erkendte at have medvirket til en del af den grove vold, men nægtede sig skyldig i drab og røveri.

Ved landsrettens dom afsagt den 23. marts 2023 blev tiltalte af et enigt nævningeting fundet skyldig i drab og groft røveri begået i forening med den daværende samlever.

Der blev afgivet 11 stemmer for at idømme tiltalte fængsel i 13 år og 7 stemmer for at idømme tiltalte fængsel i 14 år. Straffen blev herefter fastsat til fængsel i 13 år.

Byretten var nået til det samme resultat med hensyn til skyldsspørgsmålet, men havde fastsat straffen til fængsel i 14 år.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummeret. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.