Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

03 jul 2023

Vestre Landsret

6 års fængsel for forsøg på manddrab

VL S-2421-22

Tiltalte, en nu 40-årig mand, er ved landsrettens dom fundet skyldig i forsøg på manddrab ved på en bodega i en Nordjysk by at have stukket en gæst i maveregionen med en kniv. Tiltalte havde forud for episoden været i klammeri med gæsten og var derfor blevet bedt om at forlade bodegaen. Tiltalte vendte efter kort tid tilbage til bodegaen bevæbnet med 2 køkkenknive. Tiltalte gik målrettet mod baren, hvor gæsten befandt sig, og stak gæsten med den ene kniv, inden tilstødende gæster fik tiltalte overmandet og afvæbnet.

Tiltalte er tillige fundet skyldig i overtrædelse af knivloven, men frifundet for grov vold mod en kvindelig gæst, der under episoden befandt sig i baren, og som blev ramt og skadet i armen af en af tiltaltes knive i forbindelse med overfaldet.

Tiltalte er ved landsrettens dom straffet med fængsel i 6 år.

Ved byrettens dom blev tiltalte fundet skyldig i bl.a. forsøg på manddrab, overtrædelse af knivloven og i grov vold mod den kvindelige gæst. Tiltalte blev idømt en samlet straf på fængsel i 6 år og 6 måneder.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-2421-22, 2. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.