Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

08 mar 2024

Vestre Landsret

Fængsel i 6 år for parvoldtægter, psykisk vold, vold og trusler

V.L. S-644-23

Vestre Landsret har den 8. marts 2024 afsagt dom i en nævningeankesag, hvor en nu 33-årig mand blev fundet skyldig i tre parvoldtægter, psykisk vold, vold i gentagelsestilfælde, trusler og vidnetrusler over for en kvinde, som han i en periode var kæreste med, og hvor de efterfølgende havde et on/off forhold over flere år. Parret har et barn sammen. Forholdene blev begået i perioden marts 2015 til marts 2022. Manden blev endvidere fundet skyldig i psykisk vold, vold i gentagelsestilfælde og trusler over for en anden kvinde, som han havde været kæreste med i perioden november 2020 til oktober 2021. Manden havde i det væsentligste nægtet sig skyldig.

Et enigt nævningeting stadfæstede byrettens dom, dog således at voldsforholdene var gentagelse til en tidligere dom for vold, og at straffen blev forhøjet fra fængsel i 5 år til fængsel i 6 år.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-644-23, 15. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.