Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

29 maj 2024

Vestre Landsret

Fængsel for voldtægt og voldtægtsforsøg i forening

Fængsel i 4 år og 6 måneder til T1 og fængsel i 3 år og 6 måneder til T2 for voldtægt og voldtægtsforsøg i forening

De tiltalte var tiltalt for i forening efter forudgående aftale eller fælles forståelse i en gyde ved gågaden i Herning at have begået voldtægt, henholdsvis forsøg på voldtægt mod en ung kvinde. Ved byrettens dom blev begge de tiltalte i det hele fundet skyldige, idet byretten fandt det bevist, at T2 var strafferetligt medansvarlig for den fuldbyrdede voldtægt, som T1 blev fundet skyldig i at have begået, ligesom byretten fandt det bevist, at T1 var strafferetligt medansvarlig for T2’s efterfølgende forsøg på voldtægt. Byretten fastsatte straffen for T1 til fængsel i 4 år, mens straffen for T2 blev fastsat til fængsel i 2 år og 6 måneder. Ved dommen blev begge de tiltalte endvidere udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Kvinden blev tilkendt 110.000 kr. i tortgodtgørelse.

Begge de tiltalte ankede dommen med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse, og anklagemyndigheden ankede til skærpelse.

Landsretten stadfæstede byrettens afgørelse af skyldsspørgsmålet. Landsretten forhøjede straffen for T1 til fængsel i 4 år og 6 måneder og straffen for T2 til fængsel i 3 år og 6 måneder. Landsretten lagde vægt på overgrebets karakter, og at der havde været tale om både voldtægt og yderligere forsøg på voldtægt. Endvidere stadfæstede landsretten, at de tiltalte var udvist med indrejseforbud for bestandig. Landsretten forhøjede tortgodtgørelsen til 125.000 kr.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-2066-23, 16. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.