Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

04 jun 2024

Vestre Landsret

Test din viden om grundloven

Grundlovsdysten er en ny digital quiz, hvor du kan få testet din viden om grundloven, som fastlægger de overordnende regler for vores demokrati, retsstat og folkestyre. Quizzen er lanceret af Domstolsstyrelsen i anledning af, at Danmark den 5. juni 2024 fejrer 175-året for grundloven.

Grundlovsdysten har til formål at oplyse om grundlovens tilblivelse og udvikling, dens betydning for samfundet og ikke mindst de rettigheder, som vi har takket være grundloven. Det gælder for eksempel ytringsfrihed, foreningsfrihed, forsamlingsfrihed, religionsfrihed og retten til personlig frihed og politisk uafhængighed.

Ved at besvare quizzens 12 spørgsmål kan du teste din viden om grundloven. Du skal bl.a. svare på spørgsmål om, hvornår magtens tredeling indførtes, hvad der skal til for at ændre grundloven, og hvornår foreninger kan forbydes på trods af den grundlovssikrede foreningsfrihed. Du finder spillet på grundlovsdysten.dk.

Gå til grundlovsdysten.dk (åbner i nyt vindue)