Gå til sidens indhold

Retten i Viborg

27 jan 2022

Retten i Viborg

Dom i nævningesag om voldtægt og frihedsberøvelse

En 31-årig mand fra Silkeborg er idømt 5 års fængsel for voldtægt, frihedsberøvelse og husfredskrænkelse.

Sagsnummer: SS 3925/2021 

Sagen kort fortalt 
Den 31-årige var tiltalt for om natten den 25. marts 2021 at have skaffet sig adgang til en 68-årig kvindes lejlighed i Silkeborg, hvorefter han i knap tre timer udsatte kvinden for voldtægt ad flere omgange, andet seksuelt forhold end samleje og friheds­berøvelse.   

Den 31-årige nægtede sig skyldig.

Dommens resultat
På baggrund af navnlig den 68-årige kvindes forklaring, de tekniske undersøgelser af kvindens lejlighed og de lægelige undersøgelser af kvinden fandt retten det bevist, at den 31-årige mand uberettiget skaffede sig adgang til den 68-årige kvindes lejlighed via et åbentstående vindue. Kvinden blev herefter af tiltalte i knap tre timer under anvendelse af vold og den i situationen liggende trussel om yderligere vold ad flere omgange udsat for voldtægt, herunder analt samt andet seksuelt forhold end samleje, ligesom tiltalte forhindrede hende i at forlade sin lejlighed. Et enigt nævningeting fandt på den baggrund den 31-årige skyldig i den rejste tiltale. 

Et enigt nævningeting idømte den 31-årige fængsel i 5 år. Den 68-årige kvinde blev tilkendt en godtgørelse for tort på 150.000 kr. 

Retten lagde vægt på, at der er tale om en usædvanlig grov overfaldsvoldtægt begået i forbindelse med frihedsberøvelse over flere timer om natten i kvindens eget hjem.

Den 31-årige ankede dommen til frifindelse.

Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Viborg den 27. januar 2022.