Gå til sidens indhold

Retten i Viborg

04 okt 2022

Retten i Viborg

Dømt for databedrageri og hjemmerøveri

Dom afsagt: 28. september 2022

To mænd dømt for henholdsvis databedrageri og hjemmerøveri overfor ældre mand

To mænd, den ene 27 år og den anden 28 år, blev den 28. september 2022 dømt

for henholdsvis databedrageri for et beløb på 150.000 kr. ved retsstridigt og under brug af en ældre mands NemID at have overført beløbet fra hans konto til tre andre konti, henholdsvis 1 år senere at have udsat den samme ældre mand for hjemmerøveri. Den 28 årige var tillige tiltalt for tyveri af 20.000 kr. og Nem-ID hos den forurettede, hvilket han blev frifundet for.

Sagsnummer: SS 5664/2021.

Sagen kort fortalt

De tiltalte nægtede sig begge skyldige i henholdsvis databedrageri efter straffelovens § 279 a og i tyveri efter straffelovens § 276, henholdsvis i hjemmerøveri efter straffelovens § 288, stk. 2, jf. stk. 1, nr. 1. De tre forhold skulle alle være begået overfor den samme ældre mand i hans byhus i Viborg.

De tiltalte erkendte begge, at de havde hørt, at forurettede var nem at snyde, og at der var flere, der havde snydt forurettede for pengebeløb.

Den ene af de tiltalte erkendte tillige, at han flere gange havde mødt forurettede, og at formålet med at opsøge forurettede var at låne penge, som det ikke var hensigten at betale tilbage til forurettede.

Dommens resultat

Den 27. årige mand blev fundet skyldig i hjemmerøveri begået i forening med en ukendt medgerningsmand med et udbytte på 200-500 kr., som de tog fra forurettedes bukselommer under udnyttelse af den i situationen liggende trussel om vold.

Straffen blev fastsat til fængsel i 4 år og 10 måneder som et tillæg til en straf på fængsel i 4 måneder, som den tiltalte havde fået i mellemtiden. Denne tiltalte blev tillige udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Den 28. årige mand blev fundet skyldig i databedrageri og blev frifundet for tyveri.

Straffen blev fastsat til fængsel i 10 måneder som en fællesstraf med en straf på fængsel i 5 måneder betinget, som den tiltalte havde fået i mellemtiden.

Sagen var en nævningesag, og der var enighed om dommens resultat.

Den 27 årige valgte at anke dommen.
Den 28 årige vil inden for 14 dage beslutte, om dommen skal ankes.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Viborg den 28. september 2022.