Gå til sidens indhold

Retten i Viborg

25 nov 2022

Retten i Viborg

40-årig mand fundet skyldig i forsøg på bl.a. manddrab

Dom afsagt: 24. november 2022

En 40-årig mand er dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling for bl.a. forsøg på manddrab, vold, blufærdighedskrænkelse og trusler

Sagen kort fortalt

Den 40-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden februar 2022 for forsøg på manddrab ved med en køkkenkniv at have stukket og snittet forurettede flere gange i halsen, nakken og på hænderne. Forurettede var i livsfare efter overfaldet, da han bl.a. fik skåret højre halsblodåre over og mistede ca. 3 liter blod.

Den 40-årige var også tiltalt for at have sprøjtet hårspray i øjnene på en kvinde, husfredskrænkelse, knivloven, blufærdighedskrænkelse mod en bartender og for at have truet en anden bartender ved at pege mod denne med en hardball pistol, samt for at have slået en mand med knytnæve i ansigtet.

Sagen var rejst som nævningesag, men behandling med nævninge blev fravalgt.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at det var tiltalte, som havde påført forurettede de skarprandede læsioner, og at tiltalte havde anset det for overvejende sandsynligt, at forurettede ved tildelingen af læsionerne ville afgå ved døden og accepterede denne risiko.

Anklageskriftet omfattede i alt syv forhold. Tiltalte blev frifundet for at have sprøjtet hårspray mod en kvinde, men blev fundet skyldig i de øvrige forhold.

Anklagerens påstand var dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling, hvilket domsmandsretten var enig i.

Tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Viborg den 24. november 2022