Gå til sidens indhold

Retten i Viborg

26 jun 2024

Retten i Viborg

Anbringelse på Sikringsafdelingen og udvisning for vold i gentagelse

Dom afsagt: 16. maj 2024

36-årig mand dømt til anbringelse på Sikringsafdelingen under afdelingen for Retspsykiatri Region Sjælland for vold mod en anden patient på en retspsykiatrisk afdeling.

Sagsnummer: SS 4154/2023

Sagen kort fortalt

Den 36-årige mand var tiltalt for at have slået en anden patient flere gange i ansigtet og på kroppen med knyttet hånd. Episoden fandt sted på Søndersøparken, retspsykiatrisk afdeling i Viborg i marts 2022.

Tiltalen var vold i gentagelsestilfælde, jf. straffelovens § 244, stk. 1, jf. § 247, stk. 1. Den 36-årige mand nægtede sig skyldig.

Sagen blev behandlet som en nævningesag.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at den 36-årige mand havde udøvet vold mod medpatienten, som beskrevet i anklageskriftet. Medpatienten havde efterfølgende hævelser i ansigtet, og han blev tilset af en læge, som vurderede, at han ikke skulle på skadestuen.

Anklageren påstod, at den 36-årige mand anbringes på Sikringsafdelingen, at der fastsættes en længstetid på 5 år for foranstaltningen, og at han udvises af Danmark med et indrejseforbud i 6 år. Retten fulgte i det hele anklagerens påstande. Den 36-årige mand var tidligere dømt til udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 12 år.

Dommen er anket af den 36-årige mand med påstand om frifindelse.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Viborg den 16. maj 2024