Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

03 dec 2020

Retten i Aalborg

Dom i Stigsborgsagen

Ikke indgået en aftale mellem Calum A/S og Aalborg Kommune om et tidsubegrænset tilsagn om, at en grund på havnefronten i Nørresundby ikke må bebygges.

BS-48970/2018-ALB

Retten i Aalborg har den 9. november 2020 afsagt dom i en sag, der behandlede spørgsmålet om, hvorvidt et håndskrevet dokument, der blev oprettet under et møde den 27. juni 2005, udgjorde en bindende aftale mellem Calum A/S og Aalborg Kommune om, at en grund, som dengang tilhørte kommunen, beliggende i første række på havnefronten i Nørresundby ved Stigsborg Brygge, ikke måtte bebygges. Dokumentet blev oprettet i forbindelse med, at Calum A/S overvejede – fra en privat sælger - at købe en grund på Stigsborg Brygge, beliggende på anden række fra havnefronten bagved kommunens grund.

Sagen er behandlet af 3 juridiske dommere, og retsmøderne i sagen blev afholdt den 8. og 9. september 2020.

Ved dommen nåede retten frem til, at Calum A/S ikke med rimelighed kunne forstå dokumentet sådan, at Aalborg Kommune meddelte Calum A/S et tidsubegrænset tilsagn om, at kommunens grund ikke måtte bebygges.

Dommen kan læses i sin helhed her