Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

27 aug 2020

Retten i Aalborg

6 års fængsel til 63-årig mand for vold med døden til følge.

Et enigt nævningeting har fundet manden skyldig i vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge begået over for en 56-årig kvinde på kvindens bopæl i Blenstrup den 1.-2. juni 2019.

Sagsnummer: SS 2-4000/2020

Sagen kort fortalt

Den 63-årige mand var tiltalt for overtrædelse af straffeloven ved i perioden fra den 1. juni 2019 kl. 13.00 til den 2. juni 2019 kl. 07.10 på en adresse i Blenstrup ved Skørping at have udøvet vold i betydeligt omfang mod den 56-årige kvinde med den følge, at kvinden om morgenen den 2. juni 2019 blev erklæret død. Manden og kvinden havde kendt i hinanden gennem mange år.

Manden nægtede sig skyldig og forklarede blandt andet, at han ikke havde udøvet vold mod kvinden, men at hun pådrog sig skader som følge af to fald.

Dommens resultat

Retten tilsidesatte mandens forklaring om hændelsesforløbet og fandt det bevist, at manden havde udøvet omfattende vold mod kvinden i form af bl.a. slag i hovedet og på kroppen, tramp på kroppen og greb om kvindens hals. Retten lagde til grund, at kvindens eventuelle anslag mod hårdt underlag i givet fald var en følge af mandens voldsudøvelse.

Der blev afgivet 11 stemmer for fængsel i 6 år og 1 stemme for fængsel i 7 år.

Manden blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Manden ankede dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Aalborg den 27. august 2020.