Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

24 aug 2022

Retten i Aalborg

Dom i nævningesag om manddrab

En 36-årig mand og en 23-årig transkønnet kvinde er begge idømt 14 års fængsel for manddrab

Sagsnummer: SS 874/22

De tiltalte var begge tiltalt for manddrab ved den 30. april 2021 på deres bopæl at have dræbt en 45-årig mand, som tidligere havde haft et forhold til kvinden. Den tiltalte kvinde havde fortalt den medtiltalte, som nu var hendes kæreste, at hun under det tidligere forhold havde været udsat for overgreb fra den 45-årige. Den tiltalte mand havde lokket den 45-årige til lejligheden ved at sende en række sms-beskeder, der fremstod som sendt af kvinden. Efter sin ankomst til lejligheden blev den 45-årige overmandet og gennem et flere timer langt forløb udsat for en omfattende voldsudøvelse i form af blandt andet adskillige slag med et jernrør, knivstik og indsprøjtning af brintoverilte og WC-rens. Voldsudøvelsen kulminerede med, at de tiltalte kvalte den 45-årige med et bælte. De tiltalte blev endvidere dømt for røveri ved i forbindelse med forholdet at have overført 10.000 kr. fra den 45-åriges konto til kvinden.

De tiltalte havde erkendt hver især at have deltaget i voldsudøvelsen, men havde for så vidt angår kvælningen peget på den anden som gerningsmand. De tiltalte blev begge fundet skyldige i manddrab og røveri af grov beskaffenhed, idet nævningetinget lagde til grund, at de tiltalte under forløbet, herunder den omfattende voldsudøvelse, som fandt sted over flere timer, begge blev klar over, at den 45-årige ville afgå ved døden, ligesom de begge deltog i kvælningen af den 45-årige.

Dommen er afsagt af et enigt nævningeting for så vidt angår skyldsspørgsmålet.

Den 36-årige mand modtog dommen, mens den 23-årige kvinde ankede dommen.

Afgørelsesdato

Dommen er afsagt af Retten i Aalborg den 24. august 2022.