Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

08 nov 2023

Retten i Aalborg

Dom i sag om særligt hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab

Dom afsagt: 8. november 2023

23-årig mand dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykisk handicap. Længstetiden for foranstaltningen blev fastsat til 5 år.

Sagsnummer SS 4-3381/2023

Sagen kort fortalt

Retten i Aalborg har den 8. november 2023 afsagt dom i en sag, hvor en mand var tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og at have ført en personbil på særligt hensynsløs måde. Kørslen fandt sted den 5. november 2022. Sagen blev behandlet som en nævningesag.

Manden nægtede sig skyldig.

Dommens resultat

Retten fandt manden skyldig i på særligt hensynsløs måde at have ført personbil med en hastighed på mindst 109 km/timen, hvor hastigheden var begrænset til 50 km/timen, hvorved manden mistede herredømmet over bilen, som påkørte et træ og fortsatte ind i en have og kolliderede med en murstenslade. Retten fandt også manden skyldig i uagtsomt manddrab, idet en passager afgik ved døden som følge af ulykken. Retten fandt manden omfattet af straffelovens § 16, stk. 2, og manden blev dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykisk handicap. Længstetiden for foranstaltningen blev fastsat til 5 år. Manden blev endvidere frakendt retten til at føre motordrevet køretøj, bortset fra lille knallert, i 5 år, ligesom mandens bil blev konfiskeret. Endelig blev manden dømt til at betale godtgørelse til den afdødes far med 50.000 kr.

Manden modtog dommen.