Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

18 dec 2023

Retten i Aalborg

Dom om knivdrab i Hobro

Dom afsagt: 18. december 2023

En 41-årig mand (T) er idømt fængsel i 12 år for et knivdrab begået i juni 2022 i Hobro. Afdøde var en da 37-årig mand fra Hobro (H).

Sagsnummer: SS 10-5214/2023

Tiltalen drejede sig om manddrab begået i og ved en lejlighed i Hobro den 3. juni 2022. T var således tiltalt for at have tildelt H ”flere stik og snit på kroppen med en kniv, hvorved H bl.a. pådrog sig flere dybe stiklæsioner bl.a. med skade på hjerte, lunge og knogler til følge, alt hvorved H afgik ved døden”.

T nægtede sig skyldig i, men erkendte at have været til stede i lejligheden i forbindelse med hændelsen, der førte til H’s død.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at T havde tildelt H flere stik og snit på kroppen med en kniv. Der var tale om 7 stik- og snitlæsioner, herunder et dødeligt stik i hjerte og lunge. Efter placeringen af det nævnte stik i den højre del af den øvre brystregion, dybden heraf og den kraft, der måtte være anvendt, fandt retten, at tiltalte måtte have anset det for overvejende sandsynligt, at knivstikket ville medføre døden. På den baggrund fandt retten tiltalte skyldig i manddrab efter tiltalen.

Straffen blev fastsat til fængsel i 12 år. T, der ligesom H stammer fra Syrien, blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. H’s pårørende blev tilkendt forsørgertabserstatning og tortgodtgørelse m.v.

Sagen var en nævningesag, og alle dommere og nævninger var enige om dommens resultat.

Tiltalte vil inden for 14 dage beslutte, om dommen skal ankes.

Afgørelsesdato m.v.

Dommen blev afsagt af Retten i Aalborg den 18. december 2023.

Forsvarer var advokat Camilla Nowak.
Anklager var Specialanklager Mette Bendix.