Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

01 feb 2023

Retten i Aalborg

Dom i sag vedrørende knivoverfald ved parkeringshuset Q-Park i Aalborg.

Retten i Aalborg har den 1. februar 2023 afsagt dom i en sag, hvor to mænd på 23 og 24 år var tiltalt for at have dræbt en mand på 27 år den 12. november 2021

Sagsnummer: SS 3-3239/2022

Retten i Aalborg har i dag den 1. februar 2023 afsagt dom i en sag, hvor to mænd på 23 og 24 år var tiltalt for at have dræbt en mand på 27 år i forbindelse med, at den 27-årige blev tildelt flere knivstik den 12. november 2021, hvilket førte til, at han senere den 18. november 2021 afgik ved døden. Sagen blev behandlet af et nævningeting med 6 nævninger og 3 juridiske dommere.

Retten fandt den 23-årige tiltalte skyldig i at have dræbt den 27-årige ved at have stukket ham i brystet, og herudover blev han også fundet skyldig i grov vold i forbindelse med, at han ved overfaldet stak en nu 21-årig mand i benet, samt overtrædelse af knivloven ved at have besiddet og brugt en kniv under skærpende omstændigheder. Straffen for ham blev fastsat til fængsel i 12 år, og herudover blev han dømt til at betale en erstatning på 100.000 kr. til den 27-åriges søn og en erstatning på 109.289,50 kr. til den 27-åriges mor.

Vedrørende den 24-årige fandt et flertal af rettens medlemmer, bestående af 3 nævninger og 3 juridiske dommere, at det ikke var bevist, at han var skyldig i hverken drab, vold med døden til følge eller medvirken hertil, herunder vold ved anvendelse af kniv. Disse voterende fandt det derimod bevist, at han havde begået grov vold mod den 27-årige i forbindelse med overfaldet, herunder at han tildelte den 27-årige et spark i hovedet efter at han måtte have hørt den 27-årige sige, at han var blevet stukket to gange. Et mindretal bestående af 3 nævninger fandt, at det var bevist, at han også havde medvirket til grov vold under anvendelse af kniv, og at han derfor tillige var skyldig i vold med døden til følge. Der blev truffet afgørelse om dette forhold i overensstemmelse med stemmeflertallet. Han blev derudover i overensstemmelse med sin erkendelse dømt for besiddelse af hash på sin bopæl i forbindelse med anholdelsen. Straffen blev fastsat til en fællesstraf på fængsel i 9 måneder, idet et mindretal dog ville fastsætte straffen ti fængsel i 8 måneder.

De tiltalte modtog begge dommen.