Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

29 sep 2023

Retten i Aalborg

Dom i nævningesag om voldtægter og vold

Dom afsagt: 29. september 2023

En nu 29-årig mand er blevet frifundet i 3 voldtægtsforhold og fundet skyldig i vold og overtrædelse af serviceloven.

Sagsnummer: SS 2-9077/2022

Manden var tiltalt for 3 tilfælde af voldtægt og 1 tilfælde af vold mod en nu 29-årig kvinde, som han havde været kæreste med, samt for overtrædelse af serviceloven. Han nægtede sig skyldig i tiltalen for voldtægter og vold.

I det ene voldtægtsforhold blev tiltalte frifundet, fordi der ikke var det nødvendige kvalificerede flertal blandt nævningerne for domfældelse. I de øvrige voldtægtsforhold var nævningerne og dommerne enige om frifindelse. Nævningerne og dommerne var enige om at finde den tiltalte mand skyldig i vold, men ikke om alle elementer i tiltalen. Manden blev desuden efter sin erkendelse fundet skyldig i overtrædelse af serviceloven.

Straffen blev fastsat til fængsel i 4 måneder, der blev gjort betinget. Straffen var en fællesstraf med en tidligere betinget fængselsstraf på fængsel i 50 dage. Der blev afgivet 8 stemmer for fængsel i 4 måneder og 4 stemmer for fængsel i 3 måneder.

Tiltalte modtog dommen.