Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

18 maj 2020

Retten i Aarhus

Meget beklagelig fejl i byrettens retslister

Ved en fejl har der siden 5. maj ligget en række personhenføre oplysninger i retslister på retten i Aarhus’ hjemmeside. Fejlen er nu rettet.

Meget beklagelig fejl i byrettens retslister

Ved en fejl har der siden 5. maj ligget en række personhenføre oplysninger i retslister på retten i Aarhus’ hjemmeside. Fejlen er nu rettet.

Ved en menneskelig fejl er navnene på de tiltalte i vores straffesager kommet til at fremgå af retslisterne på rettens hjemmeside. Fejlen blev rettet fredag eftermiddag den 8. maj så snart retten blev opmærksom på den.

”Vi har fået oplysningerne fjernet omgående og vil nu drøfte med medarbejderne, hvordan vi skal undgå, at sådan noget nogensinde sker igen. Vi vil også indskærpe vores procedurer”, siger retspræsident Bodil Ruberg.

Oplysningerne er tilgængelige, hvis man møder fysisk op i retten, ligesom pressen har en særlig adgang til oplysningerne.

”Men det er dybt beklageligt, at de oplysninger har fremgået af vores retslister, som ligger på vores hjemmeside. Vi har i retten ikke fået slettet de pågældende oplysninger, før retslisterne blev offentliggjort, hvilket ellers er standardprocedure. Det beklager jeg meget, siger Bodil Ruberg”.

Har du spørgsmål i denne forbindelse kan du kontakte kst. administrationschef Helle Rabøl. Skriv til aarhus@domstol.dk, att.: Helle Rabøl eller til databeskyttelsesrådgiverens mail: dpo@domstolsstyrelsen.dk.