Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

13 dec 2022

Retten i Aarhus

Dom i sag om besiddelse af skydevåben og sprængstoffer i et kælderrum

Dom afsagt: 13. december 2022

Retten i Aarhus har den 13. december 2022 i en nævningesag dømt en 35-årig mand fra Aarhus

Retten i Aarhus har den 13. december 2022 i en nævningesag dømt en 35-årig mand fra Aarhus for under særlig skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af en revolver med 48 tilhørende patroner, et haglgevær med 12 tilhørende patroner samt sprængstof og detonatorer, som var egnet til at forvolde betydelig skade. Våbnene med den tilhørende ammunition, sprængstoffet og detonatorerne lå sammen med ca. 900 gram hash i et aflåst kælderrum under en boligblok på Langenæs Allé i Aarhus. Tiltalte blev desuden dømt for at have transporteret haglgeværet til kælderrummet via offentligt tilgængeligt sted.

Haglgeværet og den tilhørende ammunition var, ca. en måned før det blev fundet i kælderrummet, blevet stjålet fra en bil, der blev brugsstjålet i Sønderborggade i Aarhus. Tiltalte blev ligeledes dømt for i forening med en ukendt anden gerningsmand at have brugsstjålet bilen og for tyveriet af haglgeværet, ligesom han blev dømt for besiddelse af den nævnte mængde hash i kælderen samt besiddelse af yderligere 156 gram hash og 7 gram kokain, som lå i hans lejlighed, alt med henblik på videresalg. Han blev frifundet for efterfølgende at have sat ild til en bil, der blev benyttet ved brugstyveriet.

Den 35-årige blev endelig dømt for hæleri med hensyn til blandt andet computere, kameraer og designerlamper og for at være flygtet, mens han var varetægtsfængslet, i forbindelse med en operation på Aarhus Universitetshospital.

Straffen blev fastsat til fængsel i 5 år og 6 måneder.

Dommen var enstemmig.

Den 35-årige mand ankede dommen til frifindelse.

Sagen er behandlet under rettens sagsnummer S-5186/2022.