Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

22 mar 2022

Retten i Aarhus

Dom afsagt i nævningesag om skuddrab, drabsforsøg, våbenbesiddelse og handel med kokain.

Retten i Aarhus har den 22. marts 2022 afsagt dom i en nævningesag mod 3 tiltalte på 29, 26 og 24 år, der var tiltalt for i forening at have begået manddrab den 27. februar 2020 under anvendelse af et skydevåben.

Retten i Aarhus har den 22. marts 2022 afsagt dom i en nævningesag mod 3 tiltalte på 29, 26 og 24 år, der var tiltalt for i forening at have begået manddrab den 27. februar 2020 under anvendelse af et skydevåben. De tre mænd var også tiltalt i forening for at have handlet med kokain. To af de tiltalte var endvidere tiltalt for i forening at have planlagt manddrab på en eller flere øvrige personer under anvendelse af skydevåben samt at have været i besiddelse af flere skydevåben med ammunition under særligt skærpende omstændigheder på offentligt tilgængeligt sted.

Dommen blev afsagt af et enigt nævningeting, der frifandt de tiltalte for det stedfundne manddrab, fordi det ikke var bevist ud over rimelig tvivl, at en eller flere af de tiltalte var gerningsmand til drabet. Der skete også frifindelse for, at to af de tiltalte havde planlagt et eller flere drab.

En af de tiltalte blev fundet skyldig i besiddelse af flere skydevåben med ammunition, mens en anden blev frifundet herfor.

Alle de tiltalte blev fundet skyldig i handel med kokain, men den ene tiltalte i mere begrænset omfang end de øvrige.

Straffen blev fastsat til fængsel i 3 år og 6 måneder for den tiltalte, der blev dømt for våbenbesiddelse og handel med kokain, og fængsel i 1 år for hver af de tiltalte, der alene blev dømt for handel med kokain. En af disse sidstnævnte tiltalte blev samtidig frifundet for en påstand om udvisning og alene idømt en advarsel herom.

De tiltalte modtog dommen og blev løsladt af anklagemyndigheden.

Den anonymiserede udgave af dommen kan læses via dette link:

SS 3- 6445-2021