Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

06 apr 2022

Retten i Aarhus

62 år dømt skyldig i vold og grov vold med døden til følge

Et enigt nævningeting ved Retten i Aarhus har den 4. april 2022 fundet en mand på 62 år skyldig i vold og grov vold med døden til følge.

Et enigt nævningeting ved Retten i Aarhus har den 4. april 2022 fundet en 62-årig mand skyldig i overtrædelse af straffelovens § 244 og § 245, stk. 1, jf. § 246 (vold og grov vold med døden til følge). Manden blev dømt for aftenen/natten den 8.-9. juni 2021 at have udøvet stump vold mod sin værgeløse 62-årige samlever ved at have påført hende 22 skader, heraf 8 skader i ansigtet, med blødninger under hjernehinderne og sammenpresning af hjernen til følge, hvorved samleveren døde den 1o. juni 2021. Manden blev endvidere fundet skyldig i – i en periode fra medio april 2021 og til den 7. juni 2021 - flere gange at have slået sin samlever i ansigtet.

Straffen blev enstemmigt fastsat til fængsel i 7 år.

Manden blev ved dommen frakendt retten til arv, forsikringssummer og pensioner mv. efter samleveren.

Den dræbtes mor blev tilkendt en godtgørelse på 75.000 kr., og boet efter afdøde blev tilkendt erstatning for udgifter til begravelse.

Manden, som har været varetægtsfængslet under sagen, ankede dommen til frifindelse.