Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

30 aug 2022

Retten i Aarhus

Dom i sag om skyderi ved Jydsk Væddeløbsbane

Dom afsagt: 29. august 2022

En person på 43 år, der havde indfundet sig på en parkeringsplads ved Jydsk Væddeløbsbane for at købe 50 kg hash, er den 29. august 2022 af et enigt nævningeting fundet skyldig...

En person på 43 år, der havde indfundet sig på en parkeringsplads ved Jydsk Væddeløbsbane for at købe 50 kg hash, er den 29. august 2022 af et enigt nævningeting fundet skyldig i forsøg på køb af den pågældende hash, ulovlig våbenbesiddelse på offentligt tilgængeligt sted under særligt skærpende omstændigheder og ildspåsættelse vedrørende to biler. Nævningetinget fandt det i overensstemmelse med den 43-åriges erkendelse bevist, at han havde skudt en anden person, som afgik ved døden, men frifandt den 43-årige for manddrab, da han havde handlet i nødværge.

To andre personer på henholdsvis 23 og 27 år blev af nævningetinget fundet skyldige i forsøg på røveri ved i forening med den nu afdøde under trussel med skydevåben at have forsøgt at frarøve den 43-årige de 1,6 mio. kr., som han havde medbragt i kontanter som betaling for hashen.

Straffen for den 43-årige blev med dissens fastsat til fængsel i 5 år, mens straffen for den 23-årige og den 27-årige med dissens blev fastsat til henholdsvis fængsel i 2 år og 2 år og 6 måneder. Den 23-årige fik en advarsel om udvisning, mens den 27-årige, der tidligere to gange er udvist betinget, blev udvist med indrejseforbud for bestandigt.