Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

24 apr 2023

Retten i Aarhus

Dom i sag om knivdrab og røveri i Viby J

Dom afsagt: 24. april 2023

Retten i Aarhus har den 24. april 2023 i en nævningesag dømt en 21-årig mand fra Aarhus for drab og røve-ri mod en 18-årig mand i forbindelse med en skunkhandel

 Herudover blev en 21-årig mand og en 20-årig mand bl.a. dømt for medvirken til røveriet og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Episoden fandt sted den 31. oktober 2021 af aftenen på en sti ved Ormslevvej i Viby J.

Straffen for drabsmanden blev fastsat til fængsel i 12 år, mens straffen for de to andre blev fastsat til henholdsvis fængsel i 2 år og 2 år og 3 måneder. Der blev afgivet 6 stemmer for at fastsætte straffen for drabsmanden til fængsel i 12 år, og 6 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 13 år. Der var i øvrigt enighed om dommens resultat. Den 21-årige drabsmand blev udvist af Danmark for bestandig.

Den 21-årige ankede dommen med påstand om frifindelse for manddrab, subsidiært formildelse. De to andre modtog dommen.

Sagen er behandlet under rettens sagsnummer 1-5217/2022.