Gå til sidens indhold

Retten i Esbjerg

20 jun 2023

Retten i Esbjerg

35-årig mand dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling

Dom afsagt: 20. juni 2023

Den 35-årige mand fra Esbjerg var tiltalt i 15 forskellige forhold, herunder flere tilfælde med vold og trusler mod personale på psykiatrisk afdeling. Han var desuden tiltalt for at være flygtet fra Psykiatrisk afdeling i Middelfart, i hvilken forbindelse han truede en ansat til at lukke sig ud.

Sagsnummer: SS-6169/2022

Sagen kort fortalt

Tiltalte, der har været varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling siden januar 2022, erkendte sig helt eller delvis skyldig i flere af sagens forhold og nægtede sig i øvrigt skyldig. Bevisførelsen bestod navnlig af lang række vidneforklaringer.

Dommens resultat

Retten fandt tiltalte helt eller delvist skyldig i 12 af sagens forhold, mens han blev frifundet i de resterende tre, som blandt andet omhandlede et indbrudstyveri. Den tiltalte blev dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling uden fastsat længstetid. Tiltalte modtog dommen og accepterede fortsat varetægtsfængsling.

Sagen var en nævningesag og rettens medlemmer var enige om resultatet.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Esbjerg den 20. juni 2023.