Gå til sidens indhold

Retten i Esbjerg

28 jun 2024

Retten i Esbjerg

Skyldkendelse i omfattende nævningesag

En nu 25-årig mand er af Retten i Esbjerg fundet skyldig i i perioden fra 2014 til 2022 at have begået omfattende seksuelle krænkelser mod 27 piger i alderen 11-17 år, herunder flere voldtægter.

En nu 25-årig mand er af Retten i Esbjerg fundet skyldig i i perioden fra 2014 til 2022 at have begået omfattende seksuelle krænkelser mod 27 piger i alderen 11-17 år, herunder flere voldtægter.

Sagsnummer: 99-4280/2023

Sagen kort fortalt
Retten i Esbjerg har den 28. juni 2024 afsagt kendelse om skyldsspørgsmålet i en nævningesag, hvor en nu 25-årig mand er tiltalt for i perioden fra maj 2014 til april 2022 at have voldtaget og til dels forsøgt at voldtage flere piger under 15 år, at have haft hundredvis af samlejer med to forskellige piger under 15 år og et lidt mindre antal samlejer med en tredje pige under 15 år, at have udøvet blufærdighedskrænkelse over for et større antal piger i alderen 11-17 år og at have besiddet, udbredt og forsøgt at udbrede seksuelt materiale af personer under 18 år. Tiltalen angår desuden et antal forhold om ulovlig tvang ved at have truet med selvskade og selvmord eller med at åbenbare privatlivet tilhørende forhold. Tiltalte er endelig tiltalt for vidnetrusler og trusler.

Tiltalte har erkendt sig skyldig i 12 af 13 forhold vedrørende besiddelse af seksuelt materiale af personer under 18 år, men har nægtet sig skyldig i alle de øvrige tiltalepunkter.

Kendelsens resultat
Retten har fundet det bevist, at tiltalte har begået fire voldtægter mod tre forskellige piger, og at tiltalte har begået tre voldtægtsforsøg mod tre andre piger. Det er desuden bevist, at tiltalte i alt har haft hundredvis af samlejer med tre piger. Den ene af disse tre piger er også forurettet i et af voldtægtsforholdene.

Tiltalte er videre fundet skyldig i at have udøvet særdeles omfattende blufærdighedskrænkelse mod et større antal piger. Blufærdighedskrænkelserne har dels handlet om, at tiltalte har overtalt eller presset pigerne til at optage billeder og videoer af sig selv, herunder i seksuelle situationer, og sende materialet til tiltalte; dels har blufærdighedskrænkelserne handlet om, at tiltalte har optaget billeder og videoer af sig selv i seksuelle situationer og sendt til pigerne uden deres ønske og samtykke.

Tiltalte er herudover fundet skyldig i ulovlig tvang ved i syv tilfælde at have truet med at åbenbare privatlivet tilhørende forhold. Tiltalte er endelig fundet skyldig i vidnetrusler og de forhold om besiddelse af seksuelt materiale af personer under 18 år, som han har erkendt sig skyldig i.

Retten har ikke fundet det bevist, at tiltalte er skyldig i et voldtægtsforsøg den 7.-8. juni 2018 og et voldtægtsforsøg i perioden 14.-16. september 2021; i begge tilfælde var tiltalen rejst på baggrund af tiltaltes korrespondance med pigen.

Retten har frifundet tiltalte i forholdet om trusler.

Retten har desuden frifundet tiltalte for at have begået ulovlig tvang ved at true med at skade sig selv eller begå selvmord.

De 3 juridiske dommere og 6 nævninger var i flertallet af forholdene enige om kendelsens resultat.

Retten forventer at træffe afgørelse om sanktionen den 2. juli 2024.