Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

21 okt 2021

Retten i Glostrup

Knivstikkeri i kælder var drabsforsøg

32-årig mand straffet med fængsel i 6 år 6 måneder for drabsforsøg i Brøndby den 12. oktober sidste år

Sagsnummer: SSA2-1381/2021, nævningesag.

Sagen kort fortalt

Den 12. oktober 2020 ved middagstid modtog politiet anmeldelse om knivstikkeri i en villa i Brøndby.

I et kælderlokale fandt politiet en 39-årig mand, A, der blødte fra en række sår. Ved lægernes undersøgelse fandt man i alt 30 sår, hvor de fleste skønnedes at stamme fra knivstik. Sårene var hovedsageligt i ryg og bryst, og blandt andet var begge lunger punkteret, ligesom der var skade på milt og tarm. Lægerne udtalte, at uden akut kompetent lægehjælp ville A være død.  

Beboeren af huset og to andre personer, der var på stedet, forklarede, at de sammen med A havde siddet og hygget sig i et kælderlokale, da en 32-årig mand, der var en bekendt af dem, pludselig var kommet ind og havde overfaldet A.

Politiet anholdt dagen efter den 32-årige nu tiltalte mand. Han forklarede, at han havde opsøgt A for at forlange en undskyldning af ham. Han erkendte, at han havde stukket A med kniven, men forklarede, at der var tale om nødværge.  Det var A, der først havde stukket ud efter tiltaltes hjerte med kniven. Tiltalte havde pareret og fået fat i kniven, hvorefter han i selvforsvar havde stukket A med den. Under den følgende tumult havde tiltalte stukket A flere gange med kniven; men tiltalte mente, at en del af sårene kunne stamme fra, at A under tumulten havde slået hovedet ind i et spejl, der blev knust.

Dommens resultat

De tre dommere og 6 nævninger fandt tiltalte skyldig i forsøg på manddrab. Det kunne ikke lægges til grund, at tiltalte direkte havde haft til hensigt at dræbe A. Men tiltalte har været klar over, at med så mange knivstik i brystkassen var det overvejende sandsynligt, at A ville dø.

Der var også enighed om at afvise tiltaltes forklaring om selvforsvar. Alle vidnerne havde troværdigt forklaret, at det var tiltalte, der overfaldt A og begyndte at stikke ham, uden at A havde foretaget sig noget, der kunne give anledning til det. 

Vedrørende straffen delte de voterende sig, idet der blev afgivet 7 stemmer for fængsel i 6 år 6 måneder, tre stemmer for fængsel i 6 år og to stemmer for fængsel i 7 år.

Efter stemmeflertallet blev straffen fastsat til fængsel i 6 år 6 måneder.

Tiltalte blev desuden dømt til at betale en godtgørelse på 20.000 kr. til A foruden den normale svie og smerte godtgørelse for selve sygeperioden.

Tiltalte frafaldt at anke dommen. Han havde været varetægtsfængslet under sagen og accepterede at forblive fængslet.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Glostrup den 5. oktober 2021