Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

22 dec 2022

Retten i Glostrup

Dom i sag om våbenbesiddelse

Dom afsagt: 20. december 2022

To mænd på henholdsvis 69 og 60 år er hver idømt fire års fængsel for besiddelse af blandt andet en maskinpistol og en pumpgun.

Rettens sagsnr. CL1291/2022

Et enigt nævningeting ved Retten i Glostrup har fundet to mænd på henholdsvis 69 og 60 år skyldig i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.  

Sagens omstændigheder

Politiet beslaglagde den 1. november 2021 om aftenen forskellige våben og ammunition fra et loftsrum i Glostrup – blandt andet en maskinpistol og en pumpgun. Inden da var de blevet flyttet flere gange og af forskellige personer.

Oprindeligt var fem personer tiltalt for besiddelse af våbnene og ammunitionen. Tre af dem havde dog erkendt deres roller i forholdet, og deres sager var inden nævningesagen blevet afgjort som tilståelsessager.

60-årige og den 69-årige mand havde nægtet kendskab til våbnene.

Dommens resultat

Retten fastslog, at de to mænd havde haft kendskab til maskinpistolen, pumpgun’en og den tilhørende ammunition, da de på forskellige tidspunkter deltog i forbindelse med, at det blev flyttet. Retten lagde i den forbindelse blandt andet vægt på indholdet af en række overvågningsvideoer, men også på det som blev forklaret under sagen.

Den 69-årige mand blev samtidig fundet skyldig i et andet forhold, der handlede om en riffel, som han havde givet til en bekendt. Dette forhold havde ingen tilknytning til de andre våben.

Der var enighed om at idømme begge mænd fire års fængsel. Den 60-årige mand fik desuden forbud mod i fem år at opholde sig på et antal adresser, som er knyttet til rockergruppen Bandidos.

Begge ankede på stedet dommen til frifindelse.

Dommen er afsagt af Retten i Glostrup den 20. december 2022.