Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

05 apr 2024

Retten i Glostrup

41-årig mand dømt til anbringelse på Sikringsafdelingen for drab

Dom afsagt: 5. april 2024

Ved et retsmøde i dag har Retten i Glostrup fundet en 41-årig mand skyldig i drab på en læge på Psykiatrisk Center Glostrup samt drabsforsøg på to andre ansatte samme sted. Herudover blev manden fundet skyldig i forsøg på voldtægt i Albertslund og flere forhold om trusler og vold.

Sagsnummer: 12099/2023

Sagen kort fortalt

Igennem sommeren 2023 rettede tiltalte henvendelse til flere tilfældige personer rundt omkring på Vestegnen. Det udviklede sig til trusler, vold og et voldtægtsforsøg. Episoderne kulminerede i juli 2023, hvor tiltalte kom med kniv til Psykiatrisk Center Glostrup, hvor han var tilknyttet og fik udleveret medicin.

På Psykiatrisk Center Glostrup dræbte den 41-årige den læge, som stod for hans medicinering, og stak to andre ansatte med kniven.

Tiltalte blev anholdt kort efter dette forhold og varetægtsfængslet i surrogat på retspsykiatrisk afdeling, hvorfra han senere blev overflyttet til Sikringen.

Tiltalte nægtede sig skyldig men erkendte, at det var ham, der havde været til stede under alle forholdene. 

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at tiltalte var skyldig i alle forhold.

Tiltalte er ved mentalundersøgelse fundet sindssyg og omfattet af straffelovens § 16, stk. 1. Mentalundersøgelsen og Retslægerådet anbefaler, at han skal anbringes på Sikringsafdelingen, da det vurderes, at der er nærliggende risiko for fremtidig personfarlig og ligeartet kriminalitet.

Retten fulgte denne anbefaling og dømte tiltalte til anbringelse på Sikringen uden længstetid. Dette var også anklagerens påstand. Forsvareren havde påstået frifindelse subsidiært anbringelse på almindelig retspsykiatrisk afdeling. Tiltalte ønskede anbringelse på Sankt Hans.

Sagen var en domsmandssag og dommerne var enige om dommens resultat.

Tiltalte valgte at anke dommen delvist.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Glostrup den 5. april 2024.

Kontaktinformation til parternes repræsentanter

Forsvarer: Luise Høj.
Anklagemyndighed: Peter Rask.

Anklagemyndighedens pressetelefon: 72 68 90 08