Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

Retten i Glostrup

Nyt tiltag – Fremtidsfuldmagter uden tidsbestilling hver Torsdag

Retten i Glostrup har fra torsdag den 6. juli 2023 indført, at man kan komme til notaren uden tidsbestilling, såfremt man skal have tinglyst en fremtidsfuldmagt.

Åbningstiden for fremtidsfuldmagter, uden tidsbestilling, er torsdag formiddag kl. 09.00-11.30.

Det gælder kun hvis man har en fremtidsfuldmagt. Hvis man også har et testamente eller et dokument, skal der bookes en tid via vores bookingsystem.

Du har også fortsat mulighed for at booke en tid i vores bookingsystem til tinglysning af en fremtidsfuldmagt.

Det må forventes, at der kan være ventetid.

Når du ankommer til retten, trækker du et nummer på den stander som står ved receptionen. Du kan herefter tage plads på 1. sal i ventelokalet. Når det er din tur, vises dit nummer på ”skærmen” og du bedes gå til notarlokalet.

Almindelige notarforretninger med tidsbestilling

Rettens notarkontor er åbent alle hverdage. Det er vigtigt, at du bestiller tid hos notaren. Du kan bestille tid fra kl. 08.45 til kl. 14.30.

Du skal henvende dig i Informationen, når du kommer. 

Retten i Glostrup har permanent adgangskontrol. Du vil blive bedt om at fremvise taske og lommer samt passere gennem en scanner. Kom derfor venligst i god tid. 

Du skal være opmærksom på, at der kan opstå ventetid hos notaren.

Hvis du er ude af stand til at møde op på rettens kontor, f.eks. på grund af svært handicap eller alvorlig sygdom, kan du kontakte retten. 

Det er f.eks. muligt for notaren at komme ud til dig i din bil på rettens parkeringsplads, hvis du har svært ved at gå. Kontakt retten telefonisk eller pr. mail såfremt dette ønskes.

Hvis en notarforretning skal foretages andre steder, skal du regne med at betale for udgiften til en taxa til notarens kørsel. 

Det er også muligt for notaren at møde op uden for retten i forbindelse med lodtrækninger eller for at overvære en åbning af en bankboks.

Du kan ikke bestille tid til at få besøg af notaren eller til lodtrækninger og boksåbninger i vores onlinebooking. Du skal i stedet sende en mail udnotar.glo@domstol.dk  eller kontakte os telefonisk 43 23 14 75. Ring om muligt efter kl. 13.00 da der er mindre kø på telefonen.

Du kan læse mere om notarens opgaver på den fælles side for Danmarks Domstole

Retsafgiften betales ved rettens kasse med dansk Visa/Dankort. (Payment only with Cash or Danish Visacreditcard) eller Mobilepay.  Der kan ikke betales med andre korttyper. 

 

Det skal du gøre ved testamente

Når du kommer til notaren, skal du medbringe:

  • det originale dokument i papirform, som skal underskrives eller kopieres. Papiret må ikke være underskrevet på forhånd. Hvis det drejer sig om underskrift af et testamente, skal du medbringe testamentet i to ens eksemplarer. Eksemplarerne skal hver især have en forside bestående af en fast blanket
  • officiel billedlegitimation, fx pas eller kørekort 
  • penge til at betale retsafgiften. Retten i Glostrup modtager kontanter, dankort og MobilePay

Download forside-blanket til testamente

Det skal du gøre ved fremtidfuldmagt

Hvis du vil lave en fremtidsfuldmagt, skal du først oprette fremtidsfuldmagten på Tinglysningsrettens selvbetjeningsside. Du skal bruge NemID for at logge ind. Hvis du er fritaget for digital kommunikation med det offentlige, skal du i stedet henvende dig til et af landets familieretshuse, hvor du så kan oprette din fremtidsfuldmagt.
Gå til Tinglysningsrettens selvbetjeningsside
Se oversigt over landets familieretshuse

En digital fremtidsfuldmagt er først gyldig, når den er påtegnet af notaren. Du skal huske at notere referencenummeret fra Tinglysningsrettens selvbetjeningsside. Det skal notaren bruge sammen med din billedlegitimation.

Du kan læse mere om fremtidsfuldmagter på Familieretshusets hjemmeside.
Læs mere om fremtidfuldmagter hos Familieretshuset

Priser for brug af notaren

Retsafgiften for notarens arbejde er 300 kr. pr. dokument; dog er retsafgiften 150 kr. for bekræftelse af kopi.

Hvis notaren er nødt til at komme hjem til dig, skal du betale for transporten.

Underskriftsprøve

En virksomhed kan søge om at gennemføre notarforretninger uden personligt fremmøde, hvis den har mange notarforretninger eller det er svært at komme til notaren.

Læs om underskriftsprøve på fællessiden for Danmarks Domstole

Sidst opdateret: 04. september 2023