Gå til sidens indhold

Retten i Helsingør

28 okt 2022

Retten i Helsingør

Domsmandsspillet

Et virtuelt spil - European Day of Justice

I anledningen af den årlige European Day of Justice – den europæiske dag for ret og retfærdighed - lancerer Domstolsstyrelsen den 25. oktober ”Domsmandsspillet”. Et virtuelt spil om skyld og straf, hvor man kan prøve at være domsmand og vurdere, om en tiltalt er skyldig eller ej. Spillet udkommer samtidig med, at der skal findes nye lægdommere (domsmænd og nævninge) ude i de enkelte kommuner. Lægdommere er almindelige borgere, der uden juridiske forudsætninger er med til at afgøre straffesager.

”Vi bidrager med Domsmandsspillet så alle kan prøve at være domsmand i en sag og afgøre tiltaltes skyld og tage stilling til straffen. I Danmark er det netop både juridiske dommere samt almindelige mennesker der tilsammen har den alvorlige opgave at træffe afgørelser om skyld og straf i straffesager. Den unikke funktion i det danske retsvæsen er også noget, vi gerne vil vise vores europæiske partnere”, siger (….)

Find spillet på www.domsmandsspillet.dk. Der skal findes nye domsmænd og nævninge til den næste 4-års periode fra 2024-2027, og man kan i mange kommuner tilkendegive sin interesse.

Læs mere om at være lægdommer her: www.domstol.dk/til-dig-der-er/laegdommer