Gå til sidens indhold

Retten i Helsingør

28 mar 2022

Retten i Helsingør

Digital Post

Retten i Helsingør modtager opkald fra borgere, som ikke kan skrive digital post til Danmarks Domstole. Her følger en kort vejledning til at omgå den aktuelle problemstilling.

Når borgere skriver digital post til retterne via den nye Digital Post-løsning, skal retterne findes under myndigheden ”Domstolsstyrelsen”.

 

Under ”Domstolsstyrelsen” burde alle retter, råd og nævn samt styrelsen i Danmarks Domstole vises. Men desværre, har den nye Digital Post-løsning problemer med at vise alle instanserne i oversigten. For de instanser, der vises i oversigten, er det muligt at vælge instansen og se opdelingen. Instansen ”Retten i Hillerød” kan vælges og herefter kan eksempelvis fogedretten, skifteretten mv. vælges som modtager af ens digital post, som det også var kendt fra den gamle e-Boks-løsning.

 

Hvis den ret/afdeling, man skal skrive digital post til, ikke fremgår af oversigten, kan man i stedet fremsøge retterne og afdelingerne direkte. Hvis en borger eksempelvis vil skrive til skifteretten på Bornholm (Retten på Bornholm er en af de instanser, der ikke vises i oversigten), er fremgangsmåden:

 

  1. I digital post-løsningen vælges ”Skriv ny besked”
  2. I feltet ”søg efter myndighed” skrives Domstolsstyrelsen
  3. I søgefeltet ”Kategori” skrives ”Retten på Bornholm” eller ”Bornholm”
  4. Herefter kan eksempelvis vælges Retten på Bornholm/skifteretten på Bornholm

 

Problemstillingen er tilsvarende for virksomheder, som vil skrive digital post.

 

Domstolsstyrelsen har henvendt sig til Digitaliseringsstyrelsen for at få en løsning på problemstillingen, sådan at borgerne fremover nemt kan skrive digital post til alle retter, råd, nævn og styrelsen i Danmarks Domstole.