Gå til sidens indhold

Retten i Hjørring

Retten i Hjørring

Hvis du skal møde i Retten i Hjørring, kan du få brug for at kende til de praktiske forhold.

Retten i Hjørring består af en enkelt retsbygning. Hvis du skal møde personligt i retten, skal du henvende dig i informationen. Nedenfor finder du flere praktiske informationer om Retten i Hjørring.

Åbningstider

Retten i Hjørring har åbent mandag til fredag kl. 08.30-15.00.

Den første fredag i måneden åbner vi først kl. 09.00.

Retten er lukket på helligdage, den 5. juni (Grundlovsdag) samt den 24. og 31. december.

Telefon og mail

Det vil ofte være nemmest at kontakte os pr. mail. Det er bedst at kontakte rettens enkelte afdelinger direkte, hvis du ved hvilken afdeling, der har med din sag at gøre.
Hvis du har et sagsnummer, skal du skrive sagsnummeret i emnefeltet på din mail.
Se kontaktoplysninger for Retten i Hjørring

Digital Post og Sikker Mail

Digital Post

Her kan du se, hvad du skal gøre, hvis du skal sende en besked til retten via Digital Post. Når du er logget ind i Digital Post, skal du vælge "Skriv ny besked".

Du kan finde Retten i Hjørring på følgende måde:

 • I feltet "Modtager" skrives "Domstolsstyrelsen".
 • I søgefeltet "Kategori" skrives navnet på retten, du vil kontakte, eller klik på "Vælg kategori" for at åbne en oversigt over alle retter/nævn.
 • Herefter kan du vælge Retten i Hjørring, og hvilken postkasse du vil sende en besked til.
 • Skriv din besked og klik på "Send".

Både virksomheder og private kan benytte Digital Post.

Sikker Mail (kun for virksomheder)

Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige personoplysninger via mail, skal mailen krypteres med et certifikat (Sikker Mail). For at sende Sikker Mail skal du have den offentlige nøgle, der hører til certifikatet.

De fleste postkasser ved Danmarks Domstole, der ikke er personlige, er i stand til at modtage Sikker Mail.

Du kan finde mere information om den offentlige nøgle til brug for kryptering til de enkelte postkasser på Digitaliseringsstyrelsens side om MitID Erhverv.

 

Notar i Frederikshavn

Fredage i udvalgte uger fra kl. 09.00-13.00 har notaren træffetid i Frederikshavn på Frederikshavn Rådhus, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn. Du skal bestille tid i notarkalenderen.
Bestil en tid ved notaren i Frederikshavn

Notaren i Frederikshavn modtager kontant betaling og MobilePay. 

Bank, fakturering og betaling

Retten i Hjørring har konto i Danske Bank. Betaling af retsafgifter mv. skal indsættes på følgende registrerings- og kontonummer: 0216 - 4069136540. 
IBAN: DK70 0216 4069136540
SWIFT: DABADKKK   

Af hensyn til ekspedition af betalingen er det vigtigt, at du skriver, hvilken sag (sagsnummer eller partsnavn), overførslen vedrører.

Retten modtager Visa/Dankort og der kan også betales med MobilePay i ekspeditionen, fx for notarforretninger. Der kan ikke betales med MasterCard.

Fakturering til Retten i Hjørring skal ske via elektronisk fakturering:
EAN-nr. 5798000162051
CVR-nr. 21 659 509
elektronisk fakturering kan fx ske via NemHandel Fakturablanket
Gå til NemHandel

Betaling til modpart

Hvis du skal betale en modpart - fx i forbindelse med en fogedsag - skal du ikke indbetale pengene til rettens konto. Pengene skal indbetales direkte til din modpart i sagen eller eventuelt til modpartens advokat.

Transport, parkering og adgangsforhold

Hjørring

Der er parkeringspladser foran og bag Retten i Hjørring. Hovedindgangen findes, når du kører rundt om bygningen. 

Retten er inden for gåafstand (ca. 1 km) fra Hjørring station. Tager du toget, som kører mellem Hirtshals og Hjørring, kan du stå af på Kvægtorvet St. Så vil der kun være ca. 300 meter til Retten. 

Retsbygningen er handicapvenlig med gode adgangsforhold til både retslokaler og toiletter. På parkeringspladsen er der tæt på hovedindgangen reserveret to pladser til biler med handicapskilt.

Hvis du bliver indkaldt til møde og forventer at have behov for hjælp eller ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at ringe til Retten i Hjørring, retsbetjent Arne Tvede Larsen, tlf. 41 93 16 72.

Adresse: Sct. Knuds Park 8, 9800 Hjørring

Frederikshavn

Rettens mødelokale er på Rådhuset i Frederikshavn. Parkeringspladserne deles med Rådhuset. 

Der er få parkeringspladser ved indgangen til Rådhuset. Der kan i stedet parkeres på parkeringspladsen med indkørsel fra Rådhus Alle bag Rådhuset. Det er også muligt at parkere med indkørsel fra Ørnevej på ”Værkergrunden”, og på parkeringspladsen ved det Musiske Hus med indkørsel fra Parallelvej. Der vil være lidt gåafstand ved parkering på de øvrige parkeringspladser.

Adresse: Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn

Ordensreglement og sikkerhed

I Retten i Hjørring kommer mennesker med mange forskellige ærinder. Her skal være trygt at komme og rolige forhold, så det er nødvendigt, at alle overholder ordensreglementet for ophold i og omkring retsbygningen.

 • Det er kun personer, der har ærinde, fx er indkaldt til retsmøde eller er tilhørere, der må opholde sig i retsbygningen
 • Det er ikke tilladt at bære synlige rygmærker og lignende
 • Ophold skal ske i god ro og orden
 • Rygning er ikke tilladt
 • Det er ikke tilladt at medbringe nogen form for alkohol
 • Det er ikke tilladt at fotografere eller optage lyd uden rettens tilladelse
 • Det er tilladt at bruge mobiltelefoner i rettens information og ventearealer, når det sker hensynsfuldt. Mobiltelefoner skal altid være på lydløs
 • Mobiltelefoner skal være slukket i retssalene
 • Personer, der opholder sig i rettens bygninger, skal følge anvisninger fra rettens personale
 • Det er ikke tilladt at medbringe dyr uden tilladelse
 • Børn under 15 år har ikke adgang til retsmøder uden dommerens tilladelse

Overtrædelse af ordensreglementet kan medføre bortvisning og evt. politianmeldelse og bøde.

Sikkerhed i retten

Der er normalt ikke adgangskontrol ved Retten i Hjørring. I særlige tilfælde kan retten dog beslutte at indføre midlertidig adgangskontrol. Besøgende ved Retten i Hjørring skal rette sig efter anvisninger fra retsbetjentene og rettens øvrige personale.

Wi-fi og teknik i retten

Wi-Fi

Domguest
Der er trådløst netværk tilgængeligt for alle besøgende ved Retten i Hjørring. Dette netværk hedder "domguest". Det er ikke krypteret. Du kan finde en vejledning til at logge på gæstenetværket i højre side.

Domprof
Rettens professionelle brugere (fx advokater og anklagere) kan benytte netværket "domprof". Du kan henvende dig i Informationen for at blive oprettet til dette krypterede netværk. Adgangen er gyldig i 1 år, og kan benyttes på op til 3 enheder. Når man har fået adgang i en retsbygning, gælder adgangen til samtlige retsbygninger i Danmark.

Ældre mobile enheder eller PC'ere kan ikke få adgang, da domprof kører på 5 GHz.

Vi gør opmærksom på, at der foretages logning. Det vil derfor være muligt at spore alle aktiviteter, hvis adgangen misbruges til kriminelle aktiviteter.

AV-udstyr

AV-udstyret kan bruges til at vise digitalt bilagsmateriale som fotos, videoer, skitser og dokumenter i øvrigt.
Via storskærm eller projektor kan materialet vises for både retten, parterne og tilhørerne samtidigt.

Der er via en Digital Visualizer mulighed for at vise ikke-digitaliseret bilagsmateriale på skærmene.

Adapter

Der er følgende almindeligt brugte stiktyper til parterne: HDMI, Mini displayport og USB Type C.
Har din PC eller tablet en anden indgang, skal du selv medbringe adapter.

Retten har udarbejdet en vejledning til anklagere og forsvarere om IT-udstyr i retssalene, som du kan se her.

Foxit

I store retssager arbejder vi med det indscannede bilagsmateriale på vores PC. Rent praktisk er det scannet til pdf-filer med tekstgenkendelse (OCR). På vores PC'ere bruger vi programmet Foxit. Afhængigt af bilagsmaterialets omfang, scannes alt materialet til en stor fil, som skal være opdelt i 1.000 sider pr. fil eller i 100 sider pr. fil.

Scan til pdf

Bilag skal være scannet til pdf med tekstgenkendelse (OCR). Bilagets forside og indholdsfortegnelse skal være med i bilagsnummereringen. Bilagsmaterialet skal opdeles i følgende sideinterval: 1-100, 101-200, 201-300 eller 1-1000, 1001-2000, 2001-3000. Alternativt kan bilagene scannes som ét stort dokument. Det afhænger dog af størrelsen på filen. Hvis filen bliver for stor, er den for svær at håndtere under afviklingen af retssagen. Vær opmærksom på, at bilagene ikke scannes i foto-kvalitet.

Mad og drikke

Det er ikke muligt at købe mad i retsbygningen. Vi anbefaler, at du tager en madpakke med, hvis du ikke vil forlade retten for at købe frokost.

Udskrift af domme og kendelser

Du kan anmode om at få udskrifter af rettens afgørelser ved at skrive til retten. Du skal skrive rettens sagsnummer eller navne på sagens parter, og du skal oplyse, hvilket dokument du ønsker udskrift af.
Rettens mailadresse: hjorring@domstol.dk 

Samtidig med bestillingen skal du betale 150 kroner i retsafgift pr. dokument, som skal indbetales til Retten i Hjørrings konto i Danske Bank, der har følgende registrerings- og kontooplysninger: 0216 - 4069 136 540. Det skal fremgå tydeligt af bankoverførslen, hvilken sag det drejer sig om.

På hovedsiden for Danmarks Domstole kan du læse mere om, hvilke dokumenter du kan få indsigt i, hvordan du anmoder om dem, og hvilke myndigheder du kan få dokumenterne fra. 

Læs mere om aktindsigt

Sidst opdateret: 19. april 2024