Gå til sidens indhold

Retten i Holstebro

21 nov 2023

Retten i Holstebro

Tre mænd idømt fængsel i 12 år, 7 år og 2 år og 3 måneder i nævningesag

Dom afsagt: 21. november 2023

Tre mænd blev dømt for handel med pistoler og narkotika. To af dem blev udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Politiagenter blev anvendt under efter-forskningen.

En 33-årig mand blev fundet skyldig i 20 forhold. Han havde været i besiddelse af 1 maskinpistol og 13 pistoler, og han havde handlet med 10 af pistolerne. Nogle af dem havde lyddæmper. Han havde også skudt med pistolerne flere gange, blandt andet i Klosterheden Plantage, en have i Haderup og ved Humlum-hallen. Herudover var han involveret i handel med 5,75 kg kokain og 160 kg hash. Han blev idømt 12 års fængsel og udvist med et indrejseforbud for bestandigt.

En 32-årig mand blev fundet skyldig i 9 forhold. Han havde sammen med en 62-årig mand forsøgt at arrangere en våbenhandel. Han havde også været i besiddelse 6 pistoler, og han havde handlet med pistoler flere gange. Nogle af gangene gjorde han det sammen med den 33-årige. Desuden havde han 206 gram kokain, som skulle sælges. Han blev idømt 7 års fængsel og udvist med et indrejseforbud for bestandigt.

Den 62-årige mand blev fundet skyldig i 3 forhold. Udover at være med til at forsøge at arrangere en våbenhandel havde han solgt ca. 100 gram hash til en politiagent.

Under sagen blev der afgivet forklaring af de politiagenter, som den 32-årige og den 62-årige havde forsøgt at sælge våben til. Herudover blev der afspillet hemmelige aflytninger og overvågning fra skjult videokamera. Der blev også vist en stor mængde beskeder fra en krypteret SKY-telefon.

I forbindelse med sagen blev der blandt andet konfiskeret en pistol, en maskinpistol og en del ammunition. Hos den 33-årige blev der konfiskeret 294.500 kr., mens der hos den 32-årige blandt andet blev konfiskeret 36.000 kr. og 206 gram kokain.

Sagen omfattede i alt 38 forhold, som var begået i perioden fra den 8. marts 2020 til den 30. august 2022, hvor de tre mænd blev varetægtsfængslet.

Dommen blev afsagt af Retten i Holstebro den 21. november 2023. Rettens journalnummer er SS 1804/2023.