Gå til sidens indhold

Retten i Holstebro

Retten i Holstebro

De fleste retssager er offentlige. Skoleklasser og større grupper skal kontakte retten i forvejen, hvis de gerne vil overvære en retssag.

Alle har som udgangspunkt adgang til at overvære retsmøderne, når der er retssager i Retten i Holstebro. Faderskabssager samt sager om ægteskab og forældremyndighed holdes dog altid for lukkede døre, hvor der ikke er offentlig adgang. Endvidere kan retten i de konkrete sager bestemme, at dørene skal lukkes.

Pladsen i nogle retssale er begrænset. Hvis en skoleklasse eller en større gruppe ønsker at overvære en retssag, skal det af praktiske grunde på forhånd aftales med retten. Retten kan samtidig give oplysninger om, hvilke sager der kan have særlig interesse. Det kan ske, at retsmøder bliver aflyst med kort varsel. Det kan derfor være en god ide at give retten kontaktoplysninger, så retten kan give besked i tilfælde af en aflysning.

Retsafdelingen kan kontaktes for en aftale om besøg i Retten i Holstebro.
Mailadresse: ret.hol@domstol.dk 

Forberedelse for skole- og gymnasieelever

I får mest ud af et besøg i retten, hvis I på forhånd ved lidt om, hvordan en retssag foregår.

Danmarks Domstole har lavet læringsunivers, der giver indsigt i, hvordan domstolene fungerer. Læringsuiverset hedder Kend din ret og er gratis. Materialet er opdelt i to versioner. En der henvender sig til folkeskolernes 8.-9. klasser, og en der henvender sig til gymnasieklasser.

Gå til Kend din ret

Rundvisning i Retten i Holstebro

Retten i Holstebro tilbyder af og til rundvisning i retten. Der er p.t. ingen planlagte rundvisninger. 

Hvis du/I  ønsker at deltage i en rundvisning, skal du/I skrive til Ulla Thygesen med besked om datoen og antallet af deltagere.
Mailadresse: ulth@domstol.dk

Praktisk om besøg i retten

I Retten i Holstebro kommer mennesker med mange forskellige ærinder. Her skal være trygt at komme og rolige forhold, så det er nødvendigt, at alle overholder ordensreglementet for ophold i og omkring retsbygningen.

Det betyder blandt andet, at telefoner altid skal være på lydløs, og i retssalene skal de være helt slukkede.

Du kan læse mere om ordensreglement og praktiske forhold ved Retten i Holstebro her

Erhvervspraktik i retten

Retten i Holstebro har mulighed for at tage erhvervspraktikanter fra folkeskolerne.

Kontakt Kontorfuldmægtig Anne Marie Andersen - ama@domstol.dk

Sidst opdateret: 24. februar 2023