Gå til sidens indhold

Retten i Horsens

14 mar 2023

Retten i Horsens

Dom i sag om voldtægt af datter

Dom afsagt: 14. marts 2023

Retten i Horsens har den 14. marts 2023 idømt en 40-årig mand fra Hedensted fængsel i 7 år og 6 måneder for voldtægt med sin biologiske datter, herunder mens hun var under 15 år.

Et enigt nævningeting ved Retten i Horsens har den 14. marts 2023 idømt en 40-årig mand fra Hedensted fængsel i 7 år og 6 måneder for voldtægt, ved adskillige gange uden samtykke og under anvendelse af blandt andet vold eller trussel om vold at have tiltvunget sig samleje med sin biologiske datter, herunder mens hun var under 15 år. Voldtægterne fandt sted fra sommeren 2019 til juli 2021 i den tiltalte og datterens fælles hjem.

Han blev endvidere dømt for at have truet og begået vold mod datteren og mod sin søn, samt for i et enkelt tilfælde at have frihedsberøvet datteren.

Den tiltalte nægtede sig skyldig. Retten fandt det navnlig på baggrund af forklaringerne fra hans to børn bevist, at han i alt væsentligt var skyldig i den rejste tiltale.

Den tiltalte, der er statsborger i Eritrea, og som har haft lovligt ophold i Danmark siden 2015, blev ved dommen udvist af Danmark for bestandig. Han blev endvidere dømt til at betale tortgodtgørelse på 200.000 kr. til datteren.

Tiltalte ankede dommen til frifindelse og blev fortsat varetægtsfængslet under anken.