Gå til sidens indhold

Retten i Næstved

09 okt. 2024

Retten i Næstved

42-årig mand fundet skyldig i bl.a. grov vold under anvendelse af kniv

Dom afsagt: 8. oktober 2024

Tiltalte, som blev idømt fængsel i 1 år og 3 måneder, blev fundet skyldig i kvalificeret vold, vold, trusler og frihedsberøvelse, men frifundet for drabsforsøg og vidnetrusler.

Sagsnummer: SS 613/2024

Sagen kort fortalt

Tiltalte var tiltalt for forsøg på manddrab efter straffelovens § 237, jf. § 21, trusler efter § 266, legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter efter § 245, stk. 1, vold efter § 244, stk. 1, frihedsberøvelse efter § 261, stk. 1, og vidnetrusler efter § 123, ved natten til den 6. september 2023 blandt andet at have truet og frihedsberøvet sine forældre samt forsøgt at slå sine forældre ihjel. Tiltalte skulle blandt andet havde stukket sin far i halsen med en kniv, hvorved faren blev påført et behandlingskrævende snitsår. Drabsforsøget skulle være mislykkedes, da tiltaltes forældre fik afværget et angreb mod faren ved at slå tiltalte flere gange i hovedet med en stegepande og en vandkedel.

Tiltalte nægtede sig skyldig.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at tiltalte havde truet og frihedsberøvet sine forældre, samt at tiltalte havde skubbet sin mor.

Retten fandt det ligeledes bevist, at tiltalte havde tildelt sin far et slag i hovedet med en sabel samt et snitsår på halsen og i nakken samt flere steder på hænder og arme. Retten fandt det derimod ikke bevist, at tiltalte ved episoden havde forsæt til at slå sine forældre ihjel, men fandt det alene bevist, at tiltalte havde forsæt til grov vold. Retten fandt det ej heller bevist, at truslerne angik forældrenes forventede forklaring til politiet eller i retten.

Retten nåede på den baggrund frem til, at tiltalte var skyldig i overtrædelse af straffelovens § 266, § 261, stk. 1, § 244, stk. 1, og § 245, stk. 1.

Anklageren påstod, at tiltalte skulle idømmes en fængselsstraf.
Straffen blev fastsat til fængsel i 1 år og 3 måneder.

Sagen var en nævningesag, og der var uenighed om dommens resultat. Der blev afgivet 8 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 1 år og 3 måneder og 4 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 1 år og 6 måneder.

Tiltalte havde været frihedsberøvet siden den 6. september 2023. Straffen blev i øvrigt anset som udstået med varetægtsfængslingen.

Tiltalte modtog dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Næstved den 8. oktober 2024.