Gå til sidens indhold

Retten i Nykøbing Falster

16 maj 2023

Retten i Nykøbing F.

Skyldkendelse i nævningesag om bl.a. voldtægt, vold og psykisk vold

Dom afsagt: 16. maj 2023

Retten i Nykøbing F. har i dag afsagt skyldkendelse i nævningesag om bl.a. voldtægt, vold og psykisk vold

Et nævningeting i Retten i Nykøbing Falster har den 16. maj 2023 fundet en 32- årig mand skyldig i bl.a. at have udsat tre kvinder - tidligere kærester – for henholdsvis gentagne voldtægter og andre seksuelle forhold samt mishandling af den ene kvinde, gentagne voldtægter og andre seksuelle forhold og vold mod den anden kvinde, og flere voldtægter, vold, trusler og psykisk vold mod den tredje kvinde. Nævningetinget har endvidere fundet en 54-årig kvinde skyldig i medvirken til mishandling af en af kvinderne.  

Nævningetinget har derudover fundet en 26-årig mand skyldig i bl.a. at have udsat to kvinder - tidligere kærester - for henholdsvis mishandling af den ene kvinde og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, mishandling af og psykisk vold mod den anden kvinde. Den 54-årige kvinde blev frifundet for at have udøvet vold mod en af kvinderne.

Nævningetinget har ved vurderingen af skyldsspørgsmålet navnlig lagt vægt på kvindernes troværdige forklaringer, der støtter hinanden, og på øvrige vidneforklaringer, lægelige oplysninger, fotos etc.

De tiltalte har nægtet sig skyldige.

Sagen er udsat på afgørelse af sanktion.

Sagen har være behandlet under rettens journalnummer SS 6575/2023.