Gå til sidens indhold

Retten i Nykøbing Falster

30 jun 2023

Retten i Nykøbing F.

Dom i nævningesag om bl.a. voldtægt begået over flere år

Dom afsagt: 29. juni 2023

32-årig mand idømt forvaring i sag om bl.a. voldtægt, vold og psykisk vold

Den 16. maj 2023 fandt et nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster en 32-årig mand skyldig i bl.a. at have udsat tre kvinder - tidligere kærester – for henholdsvis gentagne voldtægter og andre seksuelle forhold samt mishandling af den ene kvinde, gentagne voldtægter og andre seksuelle forhold og vold mod den anden kvinde, og flere voldtægter, vold, trusler og psykisk vold mod den tredje kvinde.

Nævningetinget fandt desuden en 54-årig kvinde skyldig i medvirken til mishandling af en af kvinderne.  

Endelig blev en 26-årig mand fundet skyldig i bl.a. at have udsat en kvinde – som han var kæreste med – for mishandling og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, samt fundet skyldig i mishandling og psykisk vold mod en anden kvinde, som han ligeledes var kæreste med.

Nævningetinget har den 29. juni 2023 dømt den 32-årige mand til forvaring. Han blev desuden udvist med indrejseforbud for bestandig.

Den 54-årige kvinde blev idømt fængsel i 4 måneder, mens den 26-årige mand blev idømt fængsel i 1 år. De fik begge en advarsel om udvisning, idet nævningetinget fandt, at de ikke kunne udvises, fordi udvisning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

De tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.