Gå til sidens indhold

Østre Landsret

Østre Landsret

Østre Landsret har pr. 7. februar 2022 taget den nye bygning i brug. Her kan du læse mere om bygningsprojektet.

Billedet viser Østre Landsrets nye bygning i Nordhavn

Østre Landsret har igennem en længere periode haft et stort ønske om bedre og mere tidssvarende bygningsmæssige rammer. Baggrunden for landsrettens overvejelser var navnlig behovet for en mere funktionel bygning for såvel brugere som medarbejdere, og at landsrettens bygninger ikke levede op til de tilgængeligheds- og sikkerhedsmæssige krav, der stilles til nye retsbygninger. Dertil kom, at landsretten var spredt på flere adresser.

Efter et langt forløb med at finde egnede ledige byggegrunde i København blev der fundet en velbeliggende grund i Nordhavn, som rummede mulighed for at bygge en god og langtidsholdbar bygning til landsretten.

Bygningen er blevet opført som et såkaldt OPP-projekt (offentligt-privat partnerskab), hvilket indebærer, at projektering, anlæg, drift og vedligehold samles i én kontrakt med en privat leverandør, der varetager alle opgaver forbundet med projektet.

Bygningsstyrelsen har i samarbejde med Østre Landsret og Domstolsstyrelsen tildelt OPP-kontrakten om opførelsen af en 16.000 m2 (ekskl. kælder) ny retsbygning til Østre Landsret til A. Enggaard A/S med Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S.

Den nye retsbygning på Trælastholmen i Nordhavn blev taget i brug pr. 7. februar 2022.

 

Billedet viser arkitekttegninger af Østre Landsrets nye bygning samt byggepladsen

Sidst opdateret: 22. juni 2022