Gå til sidens indhold

Retten i Randers

Retten i Randers

De fleste retssager er offentlige. Skoleklasser og større grupper skal kontakte retten i forvejen, hvis de gerne vil overvære en retssag.

Alle har som udgangspunkt adgang til at overvære retsmøderne, når der er retssager i Retten i Randers. Faderskabssager samt sager om ægteskab og forældremyndighed holdes dog altid for lukkede døre, hvor der ikke er offentlig adgang. Endvidere kan retten i de konkrete sager bestemme, at dørene skal lukkes.

Pladsen i nogle retssale er begrænset. Hvis en skoleklasse, journalist- eller jurastuderende eller en større gruppe ønsker at overvære en retssag, skal det af praktiske grunde på forhånd aftales med retten. Retten kan samtidig give oplysninger om, hvilke sager der kan have særlig interesse. Det kan ske, at retsmøder bliver aflyst med kort varsel. Det kan derfor være en god ide at give retten kontaktoplysninger, så retten kan give besked i tilfælde af en aflysning.

Du kan sende en mail til Retten i Randers på Randers@domstol.dk med oplysninger om, at I ønsker at besøge retten.

I mailen skal der stå ønsker til, hvornår I ønsker at komme på besøg samt hvor mange personer I ønsker at deltage.

Husk at skrive jeres kontaktoplysninger i mailen, så vil I blive kontaktet af Susanne Kruse eller Charlotte Hviid for nærmere aftale omkring besøget.

Forberedelse for skole- og gymnasieelever

I får mest ud af et besøg i retten, hvis I på forhånd ved lidt om, hvordan en retssag foregår.

Danmarks Domstole har udviklet et digitalt læringsunivers, der giver indsigt i, hvordan domstolene fungerer. Læringsuniverset hedder Kend din ret og består af færdige undervisningsforløb. Alt tilgængeligt materiale er gratis og kan frit benyttes til undervisning. Materialet er opdelt i fire versioner, der retter sig mod:

  • folkeskolens 8. – 9. klasse
  • gymnasieklasser
  • erhvervsskolernes EUD-klasser
  • erhvervsskolernes EUX-klasser

 

Kenddinret.dk indeholder også en lærervejledning med inspiration til et spændende og lærerigt undervisningsforløb. Materialet kan bruges i samfundsfag samt i historieundervisningen.

Gå til kenddinret.dk

Rundvisning i Retten i Randers

Retten i Randers kan i særlige tilfælde tilbyde rundvisning i retten.

Der er ingen planlagte rundvisninger.

Hvis du/I ønsker en rundvisning, skal du/I skrive til Martin Møller-Heuer med besked om datoen og antallet af deltagere.
Mailadresse: randers@domstol.dk

Praktisk om besøg i retten

I Retten i Randers kommer mennesker med mange forskellige ærinder. Her skal være trygt at komme og rolige forhold, så det er nødvendigt, at alle overholder ordensreglementet for ophold i og omkring retsbygningen.

Det betyder blandt andet, at telefoner altid skal være på lydløs, og i retssalene skal de være helt slukkede.

Du kan læse mere om ordensreglement og praktiske forhold ved Retten i Randers her

Sidst opdateret: 09. april 2024