Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

01 sep 2020

Retten i Roskilde

6 år og 6 måneders fængsel i nævningesag om drabsforsøg mv.

Et nævningeting ved Retten i Roskilde har den 1. september 2020 idømt en 22-årig mand 6 år og 6 måneders fængsel for drabsforsøg mv. og udvist ham af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Et nævningeting ved Retten i Roskilde har den 1. september 2020 idømt en 22-årig mand, der var
fundet skyldig i drabsforsøg og i vold og trussel om vold mod personer, der handler i offentlig tjeneste i forbindelse med udførelsen af deres hverv, 6 år og 6 måneders fængsel.

Den 22-årige mand havde med en steakkniv stukket en dengang 56-årig kvinde i maven og påført hende alvorlige skader på tyktarm, mavesæk, nyre, bugspytkirtel og milten, som måtte fjernes. Ifølge lægelige oplysninger ville hun være død, hvis ikke hun var kommet under akut kirurgisk behandling.

Manden var endvidere skyldig i tre forhold af vold og trussel om vold mod personer, der handler i offentlig tjeneste i forbindelse med udførelsen af deres hverv, idet han under anholdelsen slog eller sparkede en polititjenestemand i hovedet, hvorved trommehinden blev sprængt. De to øvrige forhold, der angik henholdsvis trussel om alvorlig vold og spyt mod person, blev begået under hovedforhandlingen mod to tolke, der medvirkede i sagen.

Der blev afgivet 3 stemmer for fængsel i 7 år, 8 stemmer for fængsel i 6 år og 6 måneder og 1 stemme for fængsel i 6 år, hvorefter straffen blev fastsat til fængsel i 6 år og 6 måneder.

Tiltalte blev endvidere udvist af Danmark for bestandigt og pålagt at betale erstatning og tortgodtgørelse til forurettede i forholdet om drabsforsøget.

Dommen blev ved domsafsigelsen modtaget af tiltalte.

Sagen er behandlet under sags nr. S 9-6700/2019.