Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

05 okt 2021

Retten i Roskilde

Skyldkendelse i nævningesag

Et nævningeting ved Retten i Roskilde har fundet en 34-årig mand skyldig i vold mod sine to døtre og andet seksuelt forhold end samleje med en af døtrene.

Et nævningeting ved Retten i Roskilde har den 5. oktober 2021 fundet en 34-årig mand skyldig i over en periode fra i hvert fald 2017 til 2019 at have udøvet vold mod sine to døtre ved blandt andet at have slået dem med et bælte på kroppen. Nævningetinget fandt, at forholdet udgjorde mishandling og derfor var omfattet af den grove voldsbestemmelse i straffelovens § 245, stk. 1. Herudover har nævningetinget fundet den 34-årige mand skyldig i at have haft andet seksuelt forhold end samleje med sin ældste datter i samme periode. Han var desuden tiltalt for at have haft samleje med denne datter, men nævningetinget fandt det ikke bevist, at han var skyldig i dette forhold, hvorfor han blev frifundet. Tiltalte havde nægtet sig skyldig i den rejste tiltale.


Afgørelsen blev truffet med dissens.


Sagen, der behandles under sagsnr. S 9-3881/2021, fortsætter med bevisførelse og procedure om strafudmåling mv. i retssal 1 ved Retten i Roskilde den 6. oktober 2021.