Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

29 nov 2021

Retten i Roskilde

Sagen mod tre medlemmer af ASMLA

Plan for parternes procedure

I nævningesagen mod de tre medlemmer af ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz), der er tiltalt for spionage på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste samt billigelse, finansiering og fremme af terror i Iran, har dele af bevisførelsen fundet sted for lukkede døre.

Retten har af hensyn til statens forhold til fremmede magter og særlige hensyn til disse og af hensyn til de tiltaltes og andres sikkerhed bestemt, at også dele af parternes procedure vedrørende skyldspørgsmålet skal foregå for lukkede døre. Det drejer sig om de dele af proceduren, der vedrører den del af bevisførelsen, der har fundet sted for lukkede døre.

De øvrige dele af proceduren foregår for åbne døre.

Det er planen, at anklagemyndigheden og forsvarerne procederer skyldsspørgsmålet for først åbne og derefter lukkede døre. Der er planlagt retsmøder den 6., 7., 9. 13. og 22. december 2021, alle dage fra kl. 9.30, og retsmøderne indledes som udgangspunkt for åbne døre.

Retsmøderne afholdes i rettens lokaler på Islandsvej 3 i Herfølge.

Der henvises til sag nr. S 9-2506/2021.