Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

28 nov 2023

Retten i Roskilde

Dom i nævningesag om 54-årig mands seksuelle overgreb på 13-årig pige

Dom afsagt: 28. november 2023

Fængsel i 5 år til 54-årig mand for 7 tilfælde af samleje og ét forsøg på samleje og andet seksuelt forhold end samleje med en pige på 13 år.

Den 54-årige tiltalte søgte og fik på internettet kontakt til den 13-årige pige. Tiltalte udnyttede aldersforskellen mellem pigen og ham, sin psykiske overlegenhed og hendes alder og særlige personlige forhold og sårbarhed. Han lokkede hende med betaling af penge og andre gaver til at deltage i en seksualiseret chat og til at sende nøgenbilleder og videoer af sig selv. Tiltalte havde over en periode på omkring 1½ måned 7 samlejer og i flere tilfælde oralsex med pigen. Tiltalte forsøgte også at få endnu et samleje med pigen, hvilket mislykkedes, da hun ikke længere ville mødes med ham.

Tiltalte blev fundet skyldig i voldtægt og forsøg herpå, blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børnepornografi. Endelig blev tiltalte fundet skyldig i at have haft to skydevåben på sin bopæl uden den nødvendige tilladelse.

Straffen blev efter stemmeflertallet fastsat til fængsel i 5 år.

Tiltalte blev også idømt et forbud mod indtil videre at have onlinekontakt med børn under 18 år, der ikke kender ham (kontaktforbud).

Pigen blev tilkendt en tortgodtgørelse på 110.000 kr.

Tiltalte ankede dommen med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Tiltalte blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Sagen er behandlet under rettens sagsnr. S 9-2257/2023.