Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

29 aug. 2024

Retten i Roskilde

Dom i nævningesag om våbenbesiddelse mv.

Dom afsagt: 29. august 2024

Fængsel i 3 år og 6 måneder for våbenbesiddelse og videresalg af lægemidler og narkotika mv.

Fængsel i 3 år og 6 måneder for våbenbesiddelse og videresalg af lægemidler og narkotika mv.

Et nævningeting har fundet en 51-årig mand skyldig ved gennem Danmark at have transporteret og efterfølgende på bopælen at have besiddet en salonriffel med tilhørende skarp ammunition med henblik på videreoverdragelse, ligesom han blev fundet skyldig i besiddelse af 6.518 tabletter/piller med henblik på videreoverdragelse samt 38,83 gram amfetamin og 7,05 gram kokain delvist med henblik på videreoverdragelse.

Manden blev desuden fundet skyldig i et hæleriforhold af særlig grov beskaffenhed samt flere overtrædelser af færdselsloven, herunder kørsler i frakendelsestiden.

Endelig fandt et flertal på 2 nævninger og 3 dommere det ikke bevist, at manden også havde forsøgt at købe flere 9 mm pistoler med henblik på videresalg. Et mindretal på 4 nævninger fandt det derimod bevist, at tiltalte også var skyldig i dette forhold.

Straffen blev fastsat til fængsel i 3 år og 6 måneder.

Det blev ved straffastsættelsen lagt vægt på forholdenes karakter, grovhed og omfang, idet våbenbesiddelsen var sket under særligt skærpende omstændigheder, herunder ved besiddelse på offentligt tilgængeligt sted med tilhørende ammunition og på bopælen med henblik på videreoverdragelse, og at tiltalte besad en betydelig mængde lægemidler og narkotika henholdsvis helt og delvist med henblik på videreoverdragelse.

Manden udbad sig betænkningstid og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

Sagen er behandlet under rettens sagsnr. SS 9-822/2024.