Gå til sidens indhold

Retten i Sønderborg

27 feb 2020

Retten i Sønderborg

Frifindelse for voldtægt

Sagsnummer: K01-1959/2018

En knap 30-årig mand er ved et nævningeting blevet frifundet for i to tilfælde at have voldtaget sin tidligere samlever, med hvem han har to børn, og for i forbindelse med den ene episode at være trængt ind i kvindens hjem mod hendes vilje. Det var et enigt nævningeting, der ikke fandt det bevist, at tiltalte ved den første episode måtte indse, at kvinden ikke ønskede at have samleje med ham. Vedrørende den anden episode stemte 5 nævninger og en dommer for, at manden skulle frifindes med samme begrundelse, hvorimod 1 nævning og 2 dommere fandt det bevist, at manden mod kvindens vilje var trængt ind i hendes hjem og havde tiltvunget sig samleje med hende.

Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Sønderborg den 16. maj 2018