Gå til sidens indhold

Retten i Hillerød

20 jun 2023

Retten i Hillerød

Dom i sag om drabsforsøg mod ansat på bosted

Dom afsagt: 20. juni 2023

En 49-årig mand er dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling for blandt andet drabsforsøg mod en ansat på sit bosted

Et enigt nævningeting har fundet den tiltalte, som er en 49-årig mandlig beboer på et bosted i Hillerød, skyldig i drabsforsøg ved at have forsøgt at dræbe en mandlig sygeplejerske, idet den tiltalte blandt andet tildelte den mandlige sygeplejerske flere knivstik i ansigtet og på kroppen. Den mandlige sygeplejerske var sammen med en kvindelig kollega mødt op i tiltaltes lejlighed for at ordinere medicin til den tiltalte.

Den tiltalte blev endvidere fundet skyldig i blandt andet at have truet den kvindelige sygeplejerske med kniven og ved en tidligere lejlighed at have tildelt en paramediciner et knytnæveslag i hovedet.

Den tiltalte blev på baggrund af de lægelige oplysninger om ham anset for omfattet af straffelovens § 16, stk. 1. Han blev derfor ikke straffet, men nævningetinget dømte ham til anbringelse i psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længstetid for denne foranstaltning.

Den tiltalte ankede dommen til landsretten med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. 

Sagen er behandlet af Retten i Hillerød under sagsnr. 9-695/2023.