Gå til sidens indhold

Københavns Byret

29 aug 2024

Københavns Byret

Byretten tilbyder: Flyt din civile sag fra 2025 til i år.

Københavns Byret ønsker at forkorte sagsbehandlingstiden i rettens civile sager, hvor mange sager er berammet efter årsskiftet.

NYHED: Københavns Byret ønsker at forkorte sagsbehandlingstiden i rettens civile sager, hvor mange sager er berammet efter årsskiftet. Der­for tager retten et nyt initiativ: Hvis parterne sammen kan enes om en dato i 2024, hvor sagen kan hovedforhandles, er retten klar til at fremskynde sagen, så den kan blive afgjort allerede i år.

Københavns Byret har – ikke mindst i kraft af rettens dygtige og erfarne til­kalde­dom­me­re – resten af året mulighed for at behandle flere civile sager.

Byretten opfordrer derfor advokater og parterne i rettens civile sager, der er berammet efter årsskiftet, til at overveje og drøfte muligheden for at fremrykke deres sager til en dato i 2024, hvis sagen kan blive klar til afgørelse. Byretten forventer i så fald som klart udgangspunkt at kunne mat­­che sagen med en dommer og en retssal, så den kan ombe­rammes efter par­ternes ønske.

Tilbuddet gælder, så længe retten har ledig kapacitet. Parternes fælles afstemte an­mod­ninger om ombe­ram­mel­ser kan via minretssag.dk sendes til Byretten, hvor de vil blive behandlet efter ”først-til-mølle”-princippet.

Retspræsident Nikolaj Aarø-Hansen udtaler:

Københavns Byret behandler hvert år mange væsentlige civile tvister mellem private bor­gere, virksomheder og myndigheder. Sagsbehandlingstiden er desværre lang, og parterne må vente længe på at få afgjort de sager, der så vigtige for dem. Jeg er derfor meget glad for, at vi nu kan tilbyde vores brugere en hurtigere afgørelse, hvis sagen kan blive klar til afgørelse i år.

Jeg håber, at vores brugere vil tage godt imod denne mulighed, som også vil kunne skabe plads til, at andre parter næste år vil kunne få berammet deres sager hurtigere.”