Gå til sidens indhold

Københavns Byret

22 aug 2024

Københavns Byret

Dom i nævningesag om bl.a. besiddelse af våben og ammunition

Dom afsagt: 22. august 2024

Københavns Byret har i dag afsagt dom i en sag, hvor tre tiltalte blev fundet skyldige og idømt henholdsvis 8 år, 7 år og 2 års fængsel for i forening at have besiddet et stort antal våben. Den ene tiltalte blev frifundet for en tiltale for besiddelse af 6 kg kokain.

De tiltalte blev af et enigt nævningeting fundet skyldige i, at de – til dels på et offentligt sted og under skærpende omstændigheder og i forening med flere identificerede og uidentificerede medgerningsmænd – havde været i besiddelse af en større mængde våben med tilhørende ammunition og lyddæmpere. Flere af de pågældende våben var fuld- eller halvautomatiske. Inden politiet opdagede våbnene, der for de flestes vedkommende blev opbevaret hos en bøssemager, som også tidligere er dømt i sagskomplekset, var nogle af våbnene forsøgt afsat. En central del af anklagemyndighedens bevisførelse var beskeder, som de tiltalte havde sendt via den krypterede beskedtjeneste SKY ECC.

De tiltalte blev også fundet skyldige i at have besiddet yderligere to pistoler med ammunition, der blev fundet i et hemmeligt rum i en bil, ligesom én af de tiltalte blev fundet skyldig i besiddelse af yderligere to pistoler, der blev fundet i en kolonihave.

Der skete frifindelse i yderligere et forhold om besiddelse af andre våben, som to af de tiltalte skrev om på SKY ECC, men som politiet aldrig har fundet, og der skete også frifindelse for en tiltale mod den 39-årige for besiddelse af og/eller rådighed over 6 kg kokain med henblik på videreoverdragelse, da samtlige nævninger og dommere fandt, at forholdene ikke var tilstrækkeligt bevist.

Den 39-årige blev idømt en fængselsstraf i 8 år, den ene 36-årige blev idømt en fængselsstraf i 7 år, og den tredje tiltalte, som også var 36 år, blev idømt en fængselsstraf i 2 år. Alle fængselsstraffene var til dels tillægsstraffe til tidligere domme, heraf var straffen på 2 års fængsel til den ene 36-årige en tillægsstraf til dom, hvor han allerede af landsretten var dømt fængsel i 6 år for besiddelse af to af de våben, som den 39-årige og den første 36-årige nu også blev dømt for at have besiddet.

Forsvarerne for de tre tiltalte, der ikke var til stede ved domsafsigelsen, udbad sig alle betænkningstid.

De tiltalte blev fortsat varetægtsfængslede under en eventuel anke, eller indtil fuldbyrdelse kan iværksættes.

Sagen har journalnummer SS-3-27948/2023.

For yderligere oplysninger kan pressens repræsentanter kontakte pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefon 20 24 21 76.