Gå til sidens indhold

Østre Landsret

02 apr 2020

Østre Landsret

Condesa-sagen

Dom om omfattende indsmugling og distribuering af kokain.

Østre Landsret har i en dom af 29. november 2019 idømt syv tiltalte langvarige fængselsstraffe for indsmugling af ca. 38 kg kokain fra Holland til Brøndby Strand og videredistribuering til især Jylland. Der blev således indsmuglet kokain 5 gange i tiden fra januar til juni 2017, men politiet havde fået mistanke og efterforskede aktiviteten, herunder ved brug af aflytninger og observationer.

De tiltale havde efter landsrettens bevisresultat roller som henholdsvis hovedmænd, pengemand, opbevarer, kurer og transportører.  De tiltalte blev idømt straffe fra 3 ½ år til godt 12 års fængsel. En af hovedmændene, der ikke havde dansk statsborgerskab, blev udvist for bestandig. Endvidere konfiskeredes bl.a. betydelige pengebeløb svarende til beregnet udbytte ved den kriminelle aktivitet.

Sagen var en anke af Glostrup Rets dom af 2. november 2018.

Sagen er behandlet af landsrettens 13. afdeling under sagsnr. S-3230-18